+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Centrale

alarmsysteem centrale

De centrale is het hart van het alarmsysteem. Deze staat in contact met alle onderdelen van het alarmsysteem en fungeert als de spin in het web. Deze hangt meestal in de meterkast, gekoppeld aan een router. Zo kunnen signalen via de internetverbinding verstuurd worden.

Centrale alarmsysteem

De centrale fungeert dus als de spin in het beveiligingsweb. Deze staat nauw in verbinding met zowel de detector, toegangscontrole en meldkamer. Hoe die onderdelen dan precies met elkaar verbonden staan? Zonder in te gaan op de technische details, werkt het web van beveiliging als volgt.

Het begint met de detector, die iedere activiteit op het te beveiligen terrein nauwkeurig vastlegt. Dit kan een camera zijn die beweging vastlegt, maar bijvoorbeeld ook een warmtesensor die een warmtebron in de vorm van een persoon in de ruimte waarneemt. Indien deze een verdachte beweging detecteert, zendt de detector een signaal naar de centrale. Die staat vervolgens weer in verbinding met de meldkamer. Daar beoordeelt men de situatie en besluit men al dan niet om alarm te slaan. In dit laatste geval waarschuwt de meldkamer de bewoner van het pand of bij ernstige dreiging ook de politie. Dit is afhankelijk van de vooraf gemaakte afspraken.

De centrale staat ook in contact met het toegangscontrolesysteem, die het alarmsysteem in en uit kan schakelen. Vaak hangt de toegangscontrole vlak bij de ingang, voor eenvoudige bediening. Bij moderne beveiliging wordt de toegangscontrole bediend vanuit een app op de telefoon. Het voordeel hieraan is dat u, waar u ook bent, kunt controleren of het alarm juist in- of uitgeschakeld staat.

Lees hier meer informatie over alarmcentrale aansluitingen

Meer informatie over een alarmsysteem? Of wilt u beveiligingsadvies op maat? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee over passende beveiliging voor uw situatie. 
alarmsysteem
Vaardigheden

Gepubliceerd op

7 november 2018

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info