+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Toegangscontrole

Alarmsysteem toegangscontrole

Net als detectie, is ook toegangscontrole een cruciaal onderdeel van alarmsystemen. Hiermee wordt namelijk vooraf bepaald wie het pand wel en niet kan betreden. Dit kan bijvoorbeeld met een code op bedieningspaneel, vingerafdruk, irisscan of app zijn. 

Wij kunnen een toegangscontrolesysteem aan een nieuw alarmsysteem koppelen, maar ook aan uw bestaande alarmsysteem. Dit kan de kosten van uw beveiligingssysteem drukken, zonder te besparen op veiligheid. Hieronder alles over de verschillende soorten toegangscontroles.

Bedieningspaneel

Dit is de meest gebruikte vorm van toegangscontrole bij alarmsystemen. Het bedieningspaneel hangt vaak bij de voordeur in de buurt en geeft met een unieke code de mogelijkheid het alarmsysteem in of uit te schakelen. U bepaalt dan ook zelf wie de code te weten komt en u kunt eenvoudig de code eens in de zoveel tijd voor de veiligheid veranderen.

Vingerafdruk

Een alarmsysteem bedienen met vingerafdrukken is een andere vorm van alarmsysteem toegangscontrole. In dit geval wordt er niet om een unieke code, maar om een unieke vinger gevraagd. Elke vingerafdruk is immers uniek, dus dit is een sterke manier van beveiligen. U bepaalt zelf welke vingerafdrukken toegang krijgen tot het systeem. Geen geregistreerde vinger = geen toegang.

Irisscan

Evenals een vingerafdruk, is ook iedere iris uniek. Dit is dan ook een betrouwbare manier van alarmsysteem toegangscontrole. Een inbreker kan een iris simpelweg niet vervalsen, dus u heeft volledige controle over wie het pand wel en niet kan betreden.

App

Naast een bedieningspaneel, vingerscan en irisscan, kunt u ook kiezen voor een toegangscontrole in de vorm van een app. In vergelijking met eerdergenoemde toegangscontroles, heeft u met een app nog een ander voordeel. Hiermee is het alarmsysteem namelijk van een afstand te controleren. U hoeft dan ook niet fysiek aanwezig te zijn om het alarm in en uit te schakelen, maar u kunt gewoon thuis controleren of u het alarmsysteem wel juist hebt ingeschakeld in uw bedrijfspand. Of als u, eenmaal onderweg, twijfelt of het alarm thuis wel juist ingeschakeld staat.

toegangscontrole

Heeft u vragen over alarmsystemen of andersoortige beveiliging? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee over passende beveiliging op maat. Lees hier meer informatie over toegangscontroles bij alarmsystemen.

					
Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2019

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info