Beveiligingscamera: voor ieder wat wils

Het uitkiezen van een beveiligingscamera is maatwerk. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar een grote beveiligingscamera of juist naar een kleine. Ze zijn er allemaal. Welke beveiligingscamera het best bij u en uw situatie past, is echter helemaal afhankelijk van de te beveiligen ruimte, van het doel van de beveiligingscamera en uw beveiligingsvraag. Een beveiligingscamera die bij u past is daarom ontzettend belangrijk. Op deze pagina leest u meer over onze beveiligingscamera’s.

Beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera heeft niet alleen een preventieve werking, het zorgt er ook voor dat uw eigendommen perfect bewaakt worden. Een inbreker of overvaller zal sneller eieren voor zijn geld kiezen en uw huis een stuk sneller voorbijlopen. Beveiligingscamera’s zijn daarom essentieel als u uw huis of panden wilt beveiligen. Het kiezen van een beveiligingscamera is echter niet zo snel geregeld, ze zijn er namelijk in vele soorten en maten. Er zit niet alleen veel verschil in het uiterlijk, maar ook qua specificaties en technieken kunnen er grote verschillen tussen de camera’s zitten. Helaas maakt een groot aanbod het ook gelijk een stuk moeilijker om een passend beveiligingssysteem te vinden. Wij helpen u uiteraard graag met deze keuze en wijden in onderstaande alinea’s wat meer uit over de verschillen binnen ons aanbod.

Infrarood camera

De infraroodcamera is over het algemeen een stuk groter dan de standaard beveiligingscamera’s. Dit komt omdat er veel verschillende lampjes rondom de lens van de beveiligingscamera zijn geplaatst. Deze lampjes, ook wel infrarood leds, zorgen ervoor dat de beveiligingscamera ook in het donker alles in perfecte kwaliteit kan vastleggen. Goede infraroodcamera’s kunnen een nachtzicht tot wel 100 meter hebben, wat ideaal is voor het beveiligen van grote terreinen. Dit zicht is echter compleet afhankelijk van het aantal infrarood leds van de camera en hoe sterk ze zijn. Een infrarood beveiligingscamera is helaas een geliefde plek voor spinnen. Doordat de camera lekker warm wordt bouwen ze daar graag een web.

Draadloze beveiligingscamera

Draden en draadgoten doen ontzettende afbreuk aan uw interieur. Hoe goed het ook afgewerkt wordt, echt mooi wordt het nooit. Zeker niet in uw woonkamer! Draadloze beveiligingscamera’s zijn daarom ontzettend populair. U bent wel beveiligd, maar er lopen geen lelijke draden over de muur van uw design woonkamer. Doordat er voor draadloze beveiligingscamera’s geen kabels nodig zijn gaat het aansluiten ook nog eens een stuk sneller. Uw interieur blijft daardoor niet alleen mooier, u bent ook nog eens een stuk minder geld kwijt.

Verborgen camera

Verborgen camera’s worden vaak als leuke hebbedingetjes gezien. Toch zijn er heel wat situaties waarin een verborgen camera ronduit onmisbaar is. Denk hierbij aan interne diefstal of bij het goed beveiligen van winkels.

IP camera

De IP camera is een relatief nieuwe speler op de markt en ongekend populair. De afkorting IP staat voor internet protocol en dit zorgt ervoor dat de opnames via een internet verbinding getransporteerd kunnen worden.

Dome camera

De dome is op plekken waar veel vandalisme is de perfecte camera. Deze camera’s staan namelijk bekend om de ronde vormen en de deels glazen behuizing. Door deze ronde vorm is hij een stuk minder gevoelig voor vandalisme.

PTZ beveiligingscamera

Een PTZ-beveiligingscamera (pan, tilt, zoom) kan bestuurd worden en u kunt hem draaien, kantelen en zoomen. Dit kan middels een joystick, DVR of een laptop gedaan worden.

beveiligingscamera

Een beveiligingscamera voor buiten

Een buitencamera is speciaal ontworpen voor het beveiligen van tuinen en terreinen. De camera kan op meerdere manieren bevestigd worden. Denk hierbij aan een lantaarnpaal, maar ook boven een deur of aan een muur. Essentieel bij een buitencamera is uiteraard dat hij tegen een stootje kan en niet bij de eerste de beste regenbui kapot gaat. Let er daarom op dat de beveiligingscamera tegen alle weersinvloeden is opgewassen.

Een beveiligingscamera voor binnen

Een binnencamera wordt, zoals de naam al doet vermoeden, binnen gebruikt. Door een binnencamera in uw woning of bedrijf op te hangen, kunt al uw bezittingen in de gaten houden. Zowel privé als zakelijk. Kloppen uw voorraden niet meer? Of heeft u veel last van overlast rondom uw pand? Een binnencamera neemt alles op en u kunt de bewakingsbeelden altijd terugkijken. Zo zijn uw spullen en eigendommen altijd optimaal beveiligd!

HD beveiligingscamera

Technologie blijft zich ontwikkelen. Denk maar aan uw smartphone. Zodra we net gewend zijn, wordt er al een nieuw model gelanceerd. Dit is ook bij beveiligingscamera’s het geval. Zo hebben we in de afgelopen jaren ook heel wat camera’s voorbij zien komen. Beveiligingscamera’s worden steeds beter en oudere modellen worden steeds minder gekocht. Een goed voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling is de HD beveiligingscamera.

Wilt u meer weten over onze beveiligingscamera’s? Of onze andere beveiligingssystemen?

NEEM CONTACT OP

Doel van een beveiligingscamera

Een van de belangrijkste zaken die u niet uit het oog mag verliezen, is het uiteindelijke doel van de beveiligingscamera. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als u hier geen passend antwoord op hebt is het lastig om een geschikte beveiligingscamera te selecteren. Bent u benieuwd wat er op uw terrein gebeurt? Bent u bang dat iemand binnen uw bedrijf goederen achterover drukt? Of wilt u ervoor zorgen dat u uw huis en bedrijf altijd kunt beveiligen? Daarnaast raden wij aan om de lichtsituatie binnen de te beveiligen ruimtes mee te nemen. Een donkere ruimte of een terrein zonder verlichting vraagt namelijk om een lichtgevoelige beveiligingscamera. Dit zorgt ervoor dat u ook ’s nachts op haarscherpe beelden kunt rekenen.

Hoeveel beveiligingscamera’s?

Waar de een genoeg heeft aan één beveiligingscamera, heeft de ander er tien nodig. De vraag hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft is daarom lastig te beantwoorden. Zeker als we het object nog niet gezien hebben. Het antwoord is namelijk helemaal afhankelijk van uw beveiligingsvraag, het doel van de camera en de oppervlakte van de ruimte. Om een idee te krijgen hoeveel beveiligingscamera’s u nou echt nodig hebt, is het goed u af te vragen wat u precies wilt beveiligen. Daarnaast kunnen de volgende vragen gesteld worden:

  • Wat is de oppervlakte van het te beveiligen object?
  • Hoeveel in- en uitgangen telt de ruimte?
  • Zijn er dode hoeken aanwezig?

Ook het uiteindelijke resultaat speelt een grote rol. Zijn er zaken die u beslist zichtbaar wilt hebben? Zoals de kassa of uw kantoor? Of wilt u juist alle toegangswegen op beeld hebben? Wilt u een overzichtsbeeld of wilt u juist personen herkennen? Dit zijn allemaal vragen die u zichzelf kunt stellen voordat u een beveiligingscamerasysteem aanschaft. Het is zonde als u nu al tien beveiligingscamera’s koopt, terwijl u er voorlopig maar vijf nodig heeft.

Wilt u advies?

Vul ons formulier in en wij bellen u z.s.m terug of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86

Het installeren van een beveiligingscamera

Een beveiligingscamera moet behalve gekocht, ook geïnstalleerd worden.  Dit kan relatief makkelijk zijn, maar moet wel met enige precisie gedaan worden. Er zijn namelijk niet alleen interne factoren die van invloed zijn op de werking van de beveiligingscamera, er zijn ook heel wat externe factoren. Het is natuurlijk ontzettend rot als uw goede en dure beveiligingscamera door externe factoren onbruikbaar wordt. Wij hebben daarom wat externe factoren voor u op een rijtje gezet:

  • Tegenlicht kan funest zijn voor een beveiligingscamera. Door tegenlicht kan het namelijk zijn dat personen niet meer te herkennen zijn en uw beelden onbruikbaar worden. Let er daarom op dat uw camera niet verblind wordt door lichtbronnen als lantaarnpalen of de ondergaande zon.
  • Ook de openingshoek speelt een grote rol. Dit kan is per beveiligingscamera verschillend. Het zichtveld kan namelijk 30 graden zijn, maar ook 180 graden. Een groot verschil! Wanneer deze instellingen niet juist zijn, kan dit van grote invloed zijn op de beelden.
  • De meeste mensen gaan de mist in met de digitale zoom. Zelfs specialisten kunnen hier grote fouten in maken. Besteed hier daarom extra aandacht aan. Weet u niet zeker of de digitale zoom goed ingesteld staat? Raadpleeg dan altijd een specialist.

Meer weten over het installeren van een beveiligingscamera?

NEEM CONTACT OP

Opname bewakingsbeelden

Het opnemen van beelden is essentieel als u de beveiligingscamera voor bewakingsdoeleinden wilt inzetten. Als beelden niet worden opgenomen kunt u criminelen niet herkennen. Met alleen een bewakingscamera komt u echter niet heel ver. Een camera heeft maar een beperkte capaciteit en kan alle uren aan film niet aan. Het aanschaffen van een recorder is de oplossing. Een recorder zorgt dat bestanden worden omgezet naar digitale bestanden. Deze kunnen vervolgens op een harde schijf bewaard worden. U kunt deze beelden vervolgens bewaren op een harde schijf. Zo kunt u de beelden altijd terugkijken, waar u ook bent.

Beveiligingscamera via glasvezel

Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar wordt wel op steeds meer plekken geïnstalleerd. hierdoor kunt u niet alleen snel internetten, een beveiligingscamera wordt ook steeds sneller en er is minder ruis op de verbinding. De beelden worden beter en de overvallers en inbrekers zijn een stuk makkelijker te herkennen.

Ook het netwerk zelf is een groot voordeel. Glasvezelkabels zijn wanneer ze gebruikt worden met een converter een stuk efficiënter dan normale kabels. Hier is de kans op kabelbreuk namelijk een stuk hoger. Voor een glasvezelnetwerk heeft u slechts een kabel nodig.

Beveiligingscamera met Live View

De toekomst voorspellen kan niet, het is daarom onmogelijk om te weten wanneer een overval of inbraak plaats gaat vinden. U kunt zich er daarom niet op voorbereiden en het schrikeffect is enorm. Een reactie die vaak optreedt is dat iemand volledig verstijfd en daardoor ook de politie niet belt. Een beveiligingscamera met Live View neemt dit van u over. Zij zorgen dat er een meldkamer wordt ingeschakeld en zij gelijk mee kunnen kijken. De politie wordt gelijk gealarmeerd en weten voor ze bij u thuis zijn al meer over de situatie.

Heeft u vragen over beveiligingscamera’s?
Neem nu contact met ons op!

CONTACTFORMULIER
CONTACTGEGEVENS

Of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86 (mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 – 525 760 69)
of mail direct naar info@bandit.nl

“Wij maken uw wereld weer een stuk veiliger!”