Een overval kan met de juiste middelen voorkomen worden.

Kunt u een overval voorkomen?

Het nieuws en programma’s als Opsporing Verzocht berichten steeds vaker over overvallen. Voor veel mensen hun grootste nachtmerrie! Natuurlijk wilt u voorkomen dat dit u (nog eens) overkomt. Een overval brengt namelijk niet alleen materiële en financiële schade met zich mee, ook de emotionele schade is vaak enorm en soms zelfs niet meer te herstellen. Het gevoel van veiligheid is aangetast en het is erg moeilijk dit terug te krijgen.

Een overval kan nooit uitgesloten worden, maar u kunt het criminelen wel een stuk moeilijker maken. Onderstaand vindt u beveiligingsmaatregelen waarmee de kans op een overval aanzienlijk verkleint wordt.

overval voorkomen

Een mistgenerator dient als een goede verdediging tegen gewapende overvallen

Een mistgenerator is de manier om een overval te voorkomen. De snelle uitstoot van een dichte mist zorgt ervoor dat het zicht volledig ontnomen wordt en de overvaller alleen nog maar kan vluchten. De mistgenerator is ontzettend effectief en heeft al vele overvallen voorkomen. Een alarmsysteem met mistgenerator kan daarom als een effectief en bewezen middel tegen overvallen gezien worden.

Een overvalknop of paniekknop kan een overval voorkomen

Een mistmachine kan middels een alarmactivatie geactiveerd worden, maar ook door een paniekknop. Als u of uw medewerker op een overvalknop (ook wel ‘paniekknop’ genoemd) drukt, krijgt de meldkamer hier gelijk een melding van binnen. De politie kan vervolgens direct uw beveiligingscamera’s overnemen en in uw pand meekijken; dit heet live view. Door de mistmachine met stickers kenbaar te maken, zullen de overvallers een ander doelwit kiezen.

overval voorkomen

Een beveiligingscamerasysteem als preventiemiddel

Een beveiligingscamerasysteem zorgt er niet alleen voor dat er beelden van uw pand worden gemaakt, het heeft ook een preventieve werking. De aanwezigheid van zichtbare camera’s schrikt criminelen af en zorgt ervoor dat ze sneller een ander doelwit kiezen. Daarnaast is de kans dat de daders middels de camerabeelden gepakt worden ook nog eens een stuk groter.
Wij zijn altijd voor u op zoek naar beveiligingscamera’s met de beste technieken en kwaliteit.

Een overval voorkomen met een overvalbeveiligingssysteem

Een overval voorkomen kan alleen als alle maatregelen en instanties goed met elkaar communiceren. Daarom is het belangrijk dat uw inbraakbeveiligingssysteem overvalmeldingen direct kan doorzetten naar een meldkamer. De specialisten van Bandit  helpen u graag met een geheel vrijblijvend advies voor een overvalbeveiligingssysteem. We zijn te bereiken op nummer 085 – 2738486.

Een paniekcode kan een overval voorkomen

Naast alle beschreven middelen, kunt u ook middels een paniekcode een overval voorkomen. Dit is een discrete manier om een melding te maken en de pakkans van de daders te vergroten. Een paniekcode (ook wel duress code) is een signaal waarmee u anderen kenbaar kunt maken dat u iets tegen uw wil doet. Zo kunt u de paniekcode invoeren wanneer u onder dwang een code moet intikken. Deze code vervangt de reguliere pincode waardoor een kluis of deur gewoon zal opengaan, maar tegelijkertijd wordt er op een discrete manier een alarmsignaal naar een meldkamer gestuurd.