Mistgenerator: uw kostbaarheden onzichtbaar

Een overval of inbraak is de nachtmerrie van iedereen. Uw veilige omgeving wordt aangetast, de materiële schade is enorm en dan hebben we het nog niet eens over de emotionele schade gehad. Mistgeneratoren bieden extra veiligheid en zorgen dat u beschermd bent tegen gebeurtenissen als een inbraak, overval of ramkraak. Een mistmachine reageert in een fractie van een seconde en ontneemt een crimineel binnen enkele seconden het volledige zicht. De mistmachines die wij aanbieden zijn uitvoerig getest en zijn in staat om een grote ruimte binnen tien seconden volledig met mist te vullen. De zin: ‘geen handen voor ogen meer zien’ wordt door ons erg letterlijk genomen, waardoor het zicht in deze mist slechts centimeters bedraagt. Het vinden van uw kostbaarheden wordt daarmee onmogelijk gemaakt en de inbreker wordt zodanig vertraagd dat de pakkans ook nog eens aanzienlijk stijgt.

Activatie mistgenerator

Een mistgenerator kan op meerdere manieren geactiveerd worden. U kunt uw mistgenerator aan een (al bestaand) alarmsysteem koppelen en onderdeel maken van uw beveiligingssysteem. Zodra er hierbij een activatie optreedt, wordt ook de mistmachine geactiveerd. Een dergelijke koppeling zorgt ervoor dat niet alleen uw pand binnen luttele seconden vol mist staat, ook de hulpdiensten kunnen gelijk gealarmeerd worden. Zo is de politie al op weg als de inbreker nog niet weet wat hem allemaal overkomt. Een mistmachine kan ook met de hand bediend worden. Door de overvalknop in te drukken activeert u meteen de mistuitstoot.

De mist die door de mistgeneratoren wordt uitgestoten is compleet onschadelijk. De mist is uitvoerig door het TNO getest en u kunt hier het rapport nalezen. Daarnaast hebben de mistmachines in ons assortiment ook een NEN-certificaat. Dit certificaat wordt uitsluitend gegeven als de mist geen sporen achterlaat of geen verdachte en/of giftige stoffen uitspuit. Wanneer u voor een van onze mistgeneratoren kiest bent u dan ook verzekerd van compleet veilige- en onschadelijke mist.

mistwolk

Voordelen mistmachine ten opzichte van andere beveiligingssystemen

Voor elk beveiligingssysteem is wat te zeggen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat een goed beveiligingssysteem niet meer zonder mist kan. Mist staat erom bekend dat het voor een schrikeffect zorgt, uw kostbaarheden aan het zicht onttrekt en daarnaast de inbreker ook nog eens vertraagd. Hierdoor wordt de pakkans verhoogd en belanden inbrekers en overvallers sneller achter de tralies. Er zijn echter nog meer voordelen, onderstaand een korte opsomming:

  • Een mistmachine kan niet alleen voor uw kostbaarheden gebruikt worden, maar ook voor persoonsbeveiliging. Ook uw winkelpersoneel of uw familie is daarmee veilig.
  • U hoeft geen veranderingen aan uw exterieur te treffen.
  • Een mistgenerator is makkelijk mee te verhuizen, dit bespaart u een hoop kosten.
  • Onze monteurs kunnen de mistgenerator eenvoudig bij u plaatsen. Heeft u er meer dan een nodig? Ook dit is geen probleem. Neem dan vooral even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verschillende mistgeneratoren

Waar er voorheen alleen nog logge, grote mistmachines te koop waren, is dit aanbod nu uitgebreid met mistmachines in allerlei soorten en maten. Zo zijn er mistmachines ontwikkeld die speciaal gebouwd zijn voor het beveiligen van voertuigen. Er zijn veel vrachtwagens die overvallen worden voor de kostbare lading die zij vervoeren. Een mistmachine zorgt er vervolgens voor dat de lading gelijk beveiligd wordt.

Daarnaast zijn er ook verschillende frontjes voor mistmachines te koop. Zo kunt u uw mistmachine helemaal aanpassen aan het interieur van uw woning.