Wilt u een alarmsysteem zonder dat u valse alarmen krijgt?

Wij hebben de meest innovatieve draadloze alarmsystemen beschikbaar en zorgen dat uw object altijd optimaal beveiligd is.

Voordelen van een alarmsysteem zonder bedrading

Het grote voordeel van een draadloos alarmsysteem is zoals de naam al doet vermoeden dat u geen kabels en kabelgoot in het zicht heeft. Een draadloos alarmsysteem wordt dan ook vooral in woonhuizen geplaatst. Daarnaast is dit type alarmsysteem ook goed geschikt voor monumentale panden of panden met een luxe interieur. Een draadloos alarmsysteem is al binnen één werkdag te installeren.

Draadloos alarmsysteem

Heeft een draadloos alarmsysteem ook nadelen?

Een draadloos alarmsysteem kan alleen bezittingen tot en met risicoklasse twee beveiligen.  Wanneer u in een hogere risicoklasse zit (3, 3*,4 of 4*), zal er altijd een bedraad alarmsysteem geeist. Een draadloos alarmsysteem beschikt namelijk over een open verbinding waardoor het systeem een stuk gevoeliger is voor sabotage.  Een bedraad alarmsysteem zorgt voor een gesloten circuit waar bijna niet op ingebroken kan worden. Daarnaast heeft u met een draadloos alarmsysteem te maken met batterijen die u af en toe moeten vervangen.

Zijn er prijsverschillen tussen een draadloos alarmsysteem en een bedraad alarmsysteem?

Er zijn voor een draadloos geen alarmkabels nodig. Een draadloos alarmsysteem is daarom ook goedkoper.

Beveiligingscomponenten die u kunt aansluiten op een draadloos alarmsysteem

Er kunnen ontzettend veel elementen op een draadloos alarmsysteem aangesloten worden. Denk hierbij aan een mistgenerator, bewegingsdetectoren, beveiligingscamera’s, trilcontacten, deurcontacten, overvalknoppen, sirenes en flitsers.

Als u een  alarmsysteem overweegt, kunt u zichzelf ook de volgende vragen stellen:

  1. Hoeveel detectoren wilt u aansluiten?
  2. Wat voor detectie wilt u?
  3. Wilt u visuele signalering via een sirene/flitser of uw alarmsysteem juist stil houden?
  4. U kunt uw alarmssyteem aan- en uitzetten middels een afstandsbediening, een code-bediendeel of een app die via je telefoon met een  alarmsysteem communiceert.
  5. Wilt u met een alarmsysteem ook de mogelijkheid hebben slechts een gedeelte van het alarmsysteem te kunnen inschakelen?
  6. Hoe lang heeft u de tijd nodig om het alarmsysteem uit te schakelen als u thuiskomt?
  7. Wilt u dat uw alarmsysteem een zogenaamde paniekknop bevat?
  8. Wil u dat uw alarmsysteem doorschakelt naar een meldkamer?

Kunt u niet alle vragen beantwoorden? Wij helpen u graag en kunnen u adviseren wat in uw situatie de beste oplossing is.

Draadloos alarmsysteem aanvragen