+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Mistmachine geactiveerd met druk op knop bij overval tankstation

Een mooi voorbeeld van hoe een mistmachine een overval kan voorkomen: op 17 april 2020 activeerde een medewerker van een tankstation in Elburg (Gelderland) handmatig een mistgenerator. De medewerker, Henri (50), opende die ochtend om zeven uur het tankstation. Rond kwart voor zeven kwam er een vreemd telefoontje binnen, maar daar schonk de medewerker niet te veel aandacht aan. Tot vlak voor openingstijd een man de winkel binnenstapte met een mes.

De medewerker vertelt aan De Stentor dat de overvaller vroeg om geld en de sleutel. Gelukkig was de winkel voorzien van een Bandit mistgenerator, die de medewerker handmatig kon activeren. De overvaller had hierdoor geen zicht meer en besloot zich uit de voeten te maken.

Rond kwart over zeven kwam de melding van de overval binnen bij de politie, die vervolgens snel ter plaatse was. Er werd een zoekactie gestart naar de verdachte en via burgernet werd het signalement van de man gedeeld.

Het was niet de eerste keer dat dit BP-tankstation doelwit was van criminelen. Vier keer eerder werd er ingebroken, maar nooit eerder was er sprake van een overval. Het activeren van de mistgenerator ging gelukkig gemakkelijk. “Dat kan met één druk op de knop”, legt de medewerker van het tankstation uit.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze mistmachines? Neem contact met ons op en we leggen alles aan u uit en adviseren over uw situatie.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info