+31 (0)85 - 273 84 86 info@mistbeveiliging.nl

Beveiligingscamera’s

Passende beveiliging voor iedere situatie.

Beveiligingscamera’s zijn de ogen van elk alarmsysteem, waarmee u het hele speelveld overziet. Het aantal beveiligingscamera’s op de markt is oneindig. Het uitkiezen van de juiste camera is dan ook maatwerk. Welke camera het beste bij uw situatie past, hangt dan ook af van het doel van de beveiliging. Wist u trouwens dat een camera ook een preventieve werking heeft? Inbrekers lopen uw woning liever voorbij als ze een camera zien. En geef ze eens ongelijk… 

Beveiligingscamera's

Het doel van de beveiligingscamera’s

 

Voordat u een camera aanschaft, is het zaak om eerst het doel van de beveiliging te bepalen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als u hier geen passend antwoord op hebt is het lastig om een geschikte beveiligingscamera te selecteren. Wilt u een woning of bedrijfspand beveiligen tegen inbraak? Moet de camera een buitenterrein bewaken? Bent u bang dat iemand binnen uw bedrijf goederen achterover drukt? Elke situatie vraagt om een andere beveiligingscamera.

Daarnaast raden wij aan om de lichtsituatie binnen de te beveiligen ruimtes mee te nemen. Een donkere ruimte of een terrein zonder verlichting vraagt namelijk om een lichtgevoelige beveiligingscamera. Zo kunt u ook ’s nachts op haarscherpe beelden rekenen.

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Camera’s zijn essentieel bij de beveiliging van een woning of pand. Het kiezen van een beveiligingscamera is echter niet zo snel geregeld, ze komen namelijk in alle soorten en maten. Er zit niet alleen veel verschil in het uiterlijk, maar ook qua specificaties en technieken zitten er grote verschillen tussen de camera’s. Helaas maakt het grote aanbod het vinden van een passend beveiligingssysteem direct een stuk lastiger. Wij helpen u uiteraard graag met deze keuze en wijden in onderstaande alinea’s wat meer uit over de verschillen binnen ons aanbod.

Draadloze beveiligingscamera

Draden en draadgoten doen ontzettende afbreuk aan uw interieur. Hoe goed u het ook afwerkt, echt mooi wordt het nooit. Zeker niet in de woonkamer. Draadloze beveiligingscamera’s zijn daarom ontzettend populair. U bent wel beveiligd, maar er lopen geen lelijke draden over de muur van uw design woonkamer. Doordat er voor draadloze camera’s geen kabels nodig zijn gaat het aansluiten ook nog eens een stuk sneller. Uw interieur blijft daardoor niet alleen mooier, u bent ook nog eens een stuk minder geld kwijt.

Een beveiligingscamera voor buiten

Een buitencamera is speciaal ontworpen voor het beveiligen van tuinen en terreinen. De camera kan op meerdere manieren bevestigd worden. Denk hierbij aan een lantaarnpaal, maar ook boven een deur of aan een muur. Essentieel bij een buitencamera is uiteraard dat hij tegen een stootje kan en niet bij de eerste de beste regenbui kapot gaat. Let er daarom op dat de beveiligingscamera tegen alle weersinvloeden is opgewassen, door de IP66 certificering te controleren.

buitencamera

Een beveiligingscamera voor binnen

Een binnencamera wordt, zoals de naam al doet vermoeden, binnen gebruikt. Door een binnencamera in uw woning of bedrijf op te hangen, kunt al uw bezittingen in de gaten houden. Zowel privé als zakelijk. Kloppen uw voorraden niet meer? Of heeft u veel last van overlast rondom uw pand? Een binnencamera neemt alles op en u kunt de bewakingsbeelden altijd terugkijken. Zo zijn uw spullen en eigendommen altijd optimaal beveiligd!

Infrarood camera

De infraroodcamera is over het algemeen een stuk groter dan de standaard beveiligingscamera’s. Dit komt door de vele lampjes rondom de lens van de camera. Deze lampjes, ook wel infrarood leds, zorgen ervoor dat de camera ook in het donker alles in perfecte kwaliteit kan vastleggen. Goede infraroodcamera’s hebben een nachtzicht tot wel 100 meter, wat ideaal is voor het beveiligen van grote terreinen. Dit zicht is echter compleet afhankelijk van het aantal infrarood leds van de camera en hoe sterk ze zijn. Een nadeel: infraroodcamera’s zijn helaas een geliefde plek voor spinnen. Doordat de camera lekker warm wordt bouwen ze daar graag een web.

Verborgen camera

Verborgen camera’s worden vaak als leuke hebbedingetjes gezien. Toch zijn er heel wat situaties waarin een verborgen camera ronduit onmisbaar is. Denk hierbij aan interne diefstal of bij goede beveiliging van winkels.

IP camera

De IP camera is een relatief nieuwe speler op de markt en ongekend populair. De afkorting IP staat voor internet protocol en dit zorgt ervoor dat de opnames via een internet verbinding getransporteerd kunnen worden.

Dome camera

Op plekken waar veel vandalisme plaatsvindt biedt een dome camera de perfecte oplossing. Deze camera’s staan namelijk bekend om de ronde vormen en de deels glazen behuizing. Door deze ronde vorm is hij een stuk minder gevoelig voor vandalisme. 

PTZ beveiligingscamera

Een PTZ-beveiligingscamera (pan, tilt, zoom) kan bestuurd worden. U kunt hem draaien, kantelen en zoomen met een joystick, DVR of een laptop.

HD beveiligingscamera

Technologie blijft zich ontwikkelen. Denk maar aan uw smartphone – zodra we net gewend zijn, wordt er alweer een nieuw model gelanceerd. Dit is ook bij camera’s het geval. Zo hebben we in de afgelopen jaren ook heel wat camera’s voorbij zien komen. Beveiligingscamera’s worden steeds beter en oudere modellen worden steeds minder gekocht. Een goed voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling is de HD beveiligingscamera, die beeld van haarscherpe kwaliteit levert.

beveiliging

Hoeveel beveiligingscamera’s?

Waar de een genoeg heeft aan één beveiligingscamera, heeft de ander er tien nodig. De vraag hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft is daarom lastig te beantwoorden. Zeker als we de te beveiligen locatie nog niet gezien hebben. Het antwoord is namelijk helemaal afhankelijk van uw beveiligingsvraag, het doel van de camera en de oppervlakte van de ruimte. Om een idee te krijgen hoeveel camera’s u echt nodig hebt, is het goed u af te vragen wat u precies wilt beveiligen. Daarnaast kunnen de volgende vragen gesteld worden:

  • Wat is de oppervlakte van het te beveiligen object?
  • Hoeveel in- en uitgangen telt de ruimte?
  • Zijn er dode hoeken aanwezig?

Ook het uiteindelijke resultaat speelt een grote rol. Zijn er zaken die u beslist zichtbaar wilt hebben? Zoals de kassa of uw kantoor? Of wilt u juist alle toegangswegen op beeld hebben? Wilt u een overzichtsbeeld of wilt u juist personen herkennen? Dit zijn allemaal vragen die u zichzelf kunt stellen voordat u een beveiligingscamerasysteem aanschaft. Het is zonde als u nu al tien camera’s koopt, terwijl u er voorlopig maar vijf nodig heeft.

Installatie beveiligingscamera’s

Als het doel van de beveiliging is vastgesteld en de juiste camera gekozen is, wordt het tijd voor de installatie. Ook dat vraagt om precisie, want in de verkeerde omstandigheden presteert zelfs de beste camera niet naar behoren. Hieronder een aantal tips

  • Tegenlicht kan funest zijn voor een beveiligingscamera. Door tegenlicht kan het namelijk zijn dat personen niet meer te herkennen zijn en uw beelden onbruikbaar worden. Let er daarom op dat uw camera niet verblind wordt door lichtbronnen als lantaarnpalen of de ondergaande zon.
  • Ook de openingshoek speelt een grote rol. Dit kan is per beveiligingscamera verschillend. Het zichtveld kan namelijk 30 graden zijn, maar ook 180 graden. Een groot verschil! Wanneer deze instellingen niet juist zijn, kan dit van grote invloed zijn op de beelden.
  • De meeste mensen gaan de mist in met de digitale zoom. Zelfs specialisten kunnen hier grote fouten in maken. Besteed hier daarom extra aandacht aan. Weet u niet zeker of de digitale zoom goed ingesteld staat? Raadpleeg dan altijd een specialist.

Opname bewakingsbeelden

Het opnemen van beelden is essentieel als u de beveiligingscamera voor bewakingsdoeleinden wilt inzetten. Als beelden niet worden opgenomen kunt u criminelen niet herkennen. Met alleen een bewakingscamera komt u echter niet heel ver. Een camera heeft maar een beperkte capaciteit en kan veel uren aan film niet aan. Het aanschaffen van een recorder is de oplossing. Een recorder zorgt dat bestanden worden omgezet naar digitale bestanden. Deze kunnen vervolgens op een harde schijf bewaard worden. U kunt deze beelden vervolgens bewaren op een harde schijf. Zo kunt u de beelden altijd terugkijken, waar u ook bent.

Bent u op zoek naar passende beveiliging voor uw bedrijf? Lees hier meer over alarmsysteem en beveiligingscamera’s in een bedrijfsverzamelgebouw.

Beveiliging is maatwerk en iedere situatie vraagt dan ook om een andere aanpak. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij denken graag mee over de meest effectieve beveiliging voor uw situatie.

WhatsApp WhatsApp ons voor meer info