Alarmsysteem: hier leest u er alles over

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat uw huis of bedrijfspand goed beveiligd is. Criminelen en ongenode gasten worden vroeg gedetecteerd en hulpdiensten kunnen indien nodig gelijk ingeschakeld worden. Wilt u een alarmsysteem aanschaffen? Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie. Daarnaast komen wij graag bij u langs om u van een passend advies te voorzien.

shutterstock_270461501

Wat is een alarmsysteem?

Een alarmsysteem is net een kloppend hart. Het alarmsysteem, ook wel het hart, staat in verbinding met allerlei detectiepunten, uw beveiligingscamera’s en kan zelfs aangesloten worden op een meldkamer. Vanuit het alarmsysteem wordt dan ook alles omtrent het beveiligen geregeld en aangestuurd. Een goed alarmsysteem bestaat vaak uit de volgende componenten: detectoren, magneetcontacten op de deuren, een flitser, een sirene, een paniekknop en een doormeldingsverbinding naar een meldkamer. U kunt dit altijd uitbreiden met een beveiligingscamerasysteem of mistmachines.

Waarom een alarmsysteem?

U goed voelen in een huis, kan pas als het een vertrouwde en veilige omgeving is voor u en uw naasten. Een inbraak of overval kan dit gevoel binnen enkele seconden laten verdwijnen. Het aanschaffen van een alarmsysteem zorgt dat dit gevoel gewaarborgd wordt en u altijd optimaal van uw leefomgeving kan blijven genieten. Alarmsystemen zorgen er namelijk voor dat uw pand, winkel of bedrijf altijd beveiligd wordt en de hulpdiensten automatisch ingeschakeld worden. Zo is de politie al onderweg voordat de inbreker of overvaller binnen is.

80% van de inbraken is een gelegenheidsinbraak. Wanneer zo’n inbreker ziet dat uw huis goed beveiligd is, zal hij uw huis een stuk sneller voorbij lopen. Een alarmsysteem wordt dan niet alleen ingeschakeld om uw goederen en kostbaarheden te beveiligen, maar ook om inbrekers al op voorhand buiten de deur te houden. Er zijn echter nog veel meer redenen om een alarmsysteem aan te schaffen. Zo kan een alarmsysteem ook rook- of brand detecteren en kan de brandweer automatisch ingeschakeld worden. De brandweer is op die manier veel sneller ter plaatse en worden er een hoop kostbare minuten gewonnen. Deze minuten zijn zeker bij het blussen van een brand ontzettend cruciaal.

Componenten alarmsysteem

Een alarmsysteem kan uit verschillende componenten bestaan. Deze zorgen er gezamenlijk voor dat inbrekers al in een heel vroeg stadium gedetecteerd worden. Een koppeling met liveview zorgt er dan automatisch voor dat hulpdiensten ingeschakeld worden. U kunt een alarmsysteem helemaal naar smaak aanpassen. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest gebruikte componenten.

Buitendetector

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat een indringer zo vroeg mogelijk opvalt. Hoe eerder dit gebeurd, des te sneller er actie ondernomen kan worden. Een buitendetector is hier een goed middel voor. U kunt hem in stellen op tien, twintig en dertig meter en dieren en mensen kunnen van elkaar onderscheiden worden. Zo heeft u niet bij elke kat die uw tuin binnenkomt een loze melding. De hoek van het detectieveld kan ingesteld worden tussen de tien en zeventig graden. Zo kunt u uw huis en buitenterrein optimaal beveiligen en bent u al ver van te voren op de hoogte van een indringer. Als u geen automatische doormelding heeft, heeft u nog voldoende tijd om de hulpdiensten in te lichten.

Beveiligingscamera

Waar een beveiligingscamera vroeger alleen werd gebruikt om  beelden te registreren. Tegenwoordig zijn er vooral intelligente beveiligingscamera’s op de markt. Deze beveiligingscamera’s zijn uitgerust met een bewegingsdetectie waardoor indringers snel waargenomen worden. Zodra er een indringer in beeld komt, wordt er een melding naar het alarmsysteem gemaakt. Als u voor een koppeling met een meldkamer hebt gekozen, worden deze beelden direct doorgestuurd. Zij kunnen vervolgens beslissen om de politie uw kant op te sturen.

Trildetector

Een van de detectoren die een crimineel al vooraf waarnemen is een trildetector. Deze detector neemt trillingen waar en is daarom goed op kozijnen te plaatsen. Zodra er een raam of deur wordt gebroken, kunnen er trillingen waargenomen worden. Aan de hand van deze trillingen kan de trildetector geactiveerd worden. Ook een glasbreukmelder neemt trillingen waar. Een glasbreuk melder reageert op een hoog akoestisch signaal, waar brekend glas een goed voorbeeld van is.

Magneetcontact

Magneetcontacten worden op een deur of raam geplaatst. Zodra deuren of ramen geopend worden, kan het alarmsysteem ingeschakeld worden. Wij raden aan om dit bij alle deuren en ramen die toegang verschaffen tot uw pand te plaatsen.

Binnendetector

Een binnendetector zorgt ervoor dat zodra een indringer binnen is, hij gelijk wordt waargenomen. De bewegingsmelder is hier een goed voorbeeld van. Deze melder neemt verplaatsingen van warmtebronnen waar. Iets wat omvalt zal dan ook geen loze melding veroorzaken Er bestaan hier verschillende varianten van, bijvoorbeeld een bewegingsmelder die alleen de verplaatsing van een warmtebron waarneemt. Een omvallende kapstok zal dan ook geen loze melding veroorzaken. De detectoren van tegenwoordig kunnen ook veranderingen in het volume van de ruimte waarnemen. Een verwarming zal niet voor een melding zorgen, maar een crimineel wel.

Mistmachine

Net wanneer de inbreker denkt dat hij ongestoord zijn gang kan gaan, wordt de mistmachine geactiveerd. Een mistmachine reageert ontzettend snel, waardoor ze in staat zijn om inbrekers of overvallers binnen enkele seconden het zicht volledig te ontnemen. Onze mistmachines zijn dan ook in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen.

Alarmsysteem leasen

Wij horen vaak de misvatting dat een alarmsysteem alleen voor mensen met geld is. Voelt u zich onveilig in uw eigen huis? Maar heeft u momenteel niet de middelen om een goed alarmsysteem aan te schaffen? Dan kunt u bij ons voor 1 euro per dag een alarmsysteem leasen. Dit is gedurende een periode van 5 jaar.

Alarmsysteem offerte

Elk alarmsysteem kan niet zomaar bij de eerste de beste winkel gekocht worden, maar is maatwerk. Geen een offerte is daarom hetzelfde. Wilt u precies weten welke componenten er in uw situatie aangeraden worden of heeft u zelf bepaalde ideeën over de componenten van het alarmsysteem? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij komen namelijk graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken en een op maat gemaakte offerte te maken.