Wat is een alarmcentrale aansluiting?

Een alarmcentrale zorgt dat de meldingen van alarmsystemen, branddetectiesystemen, overvalalarmen of scooteralarmen verwerkt worden en zorgt er vervolgens voor dat er actie ondernomen wordt. Wanneer een van deze meldingen bij de alarmcentrale binnenkomt, neemt de centralist meteen de nodige maatregelen. Zo kan er een contactpersoon gewaarschuwd worden of er wordt gezorgd dat de hulpdiensten ingeschakeld worden. Een aansluiting met Live View zorgt ervoor dat de alarmcentrale mee kan kijken bij een overval of inbraak en passende hulp kan sturen.

Een alarmcentrale is altijd beschikbaar en bevindt zich vaak in een bunker met alle nodige noodvoorzieningen. Zo kan er altijd gebeld blijven worden en zijn er noodvoorzieningen voor stroom, lucht en water.

Alarmcentrale

Hieronder leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over de alarmcentrale:

Heb ik een meldkamer nodig?

Er zijn verzekeraars die een aansluiting op een meldkamer eisen als voorwaarde voor uw inboedelverzekering. Behalve deze eis is een meldkamer ook een dienst die u veel zorgen zal ontnemen. Een meldkamer kan altijd bereikt worden en zorgt ervoor, dat ook wanneer u niet in de buurt van uw woning of bedrijf bent, de nodige hulpdiensten ingeschakeld worden.

Betaal ik teveel voor mijn huidige aansluiting op een meldkamer?

Wanneer uw contract al langer dan een jaar loopt is de kans dat u teveel voor uw huidige aansluiting betaalt enorm groot. Wilt u hierop besparen en altijd tegen een goede prijs van uw nachtrust genieten? Wij kunnen u een laagsteprijsgarantie bieden voor een aansluiting op de meldkamer.

Voordelen van een alarmcentrale

  • Na een activatie altijd direct hulp in een noodsituatie
  • De medewerkers van de alarmcentrale zijn dag en nacht bereikbaar en zorgen dat er bij een melding gelijk actie ondernomen wordt.

Wat voor meldingen kan een meldkamer verwerken?

Een meldkamer kan ontzettend veel meldingen verwerken, denk hierbij aan: inbraak-, overval-, sabotage-, brand- en technische alarmsysteemmeldingen. Daarnaast worden er door de meldkamer ook er 24-uurs testmeldingen verstuurd.

Activiteiten inzichtelijk gemaakt

Er wordt altijd een logboek bijgehouden. Hier staan alle contacten tussen uw alarminstallatie en de meldkamer in. Deze rapportage kunt u altijd bij de meldkamer opvragen.

Onze meldkamer is dag en nacht beschikbaar

De meldkamer waar Bandit mee werkt waakt 24 uur per dag over uw waardevolle eigendommen. Bij overval, inbraak of brand onderneemt de dienstdoende centralemedewerker meteen actie. Onze meldkamer brengt u en de hulpdiensten zoals politie, bewakingsdiensten en brandweer binnen enkele seconden op de hoogte.

Meldkamer en live view

Wij kunnen uw beveiligingscamera ontzettend snel aan onze meldkamer koppelen. Het grote voordeel van een koppeling is dat de centrale direct bij een melding kan meekijken. Dit doen zij door een zogenaamde live view. De centralemedewerker kan de camerabeelden vervolgens direct naar de politie sturen. ZIj kunnen precies zien hoeveel agenten er nodig zijn en kunnen dan ook goed uitgerust en voorbereid op pad.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan met  085 -273 84 86

Alarmcentrale aansluiting aanvragen